kopen ASUS N56VM Laptop Accu Mar 14th, 2017   [viewed 121 times]

Dell's business-georiënteerde 14-inch Latitude 5480 is een vrij bescheiden notebook met een groot aantal beveiligingsfuncties en configuratie-opties. Het opvallende kenmerk is zonder twijfel de stellaire levensduur van de batterij, maar in vergelijking met de voorganger, is de helderheid van het scherm een ​​grote hit genomen.
Dell's 14-inch Latitude 5480 zakelijke laptop is de opvolger van de Latitude 14 E5470 . Als zodanig, t hij notebook biedt een no-nonsense, maar duurzaam ontwerp, uitstekende prestaties en een overtuigende reeks van beveiligingsfuncties. De "Mainstream" Latitude 5000-serie zit tussen de minder dure "Essential" 3000-lijn aan de ene kant en de "Premium" 7000-serie aan de andere kant. De startprijs van $ 770 voor Dell's mid-range 14-inch Latitude is bedrieglijk laag, maar schiet omhoog vrij snel: de laagst geprijsde optie is voorzien van een Core i3 processor, 4 GB RAM, 500 GB 2,5-inch harde schijf, terwijl onze touch-enabled beoordeling notebook wordt geleverd met een dual-core i7 CPU, 8 GB RAM en 256 GB SSD en verkoopt voor $ 1550, dus een beetje meer dan twee keer zo veel. Met de meest krachtige hardware geselecteerd, de prijs snel stijgt tot boven de $ 2000.

Als een 14-inch zakelijke notebook, onze Latitude is uiteraard niet zonder concurrentie. Tijdens de evaluatie, zullen we een blik werpen op hoe de 5480 zich verhoudt tot de andere business-savvy machines zoals de te nemen Lenovo ThinkPad T460s , de nieuwe Lenovo ThinkPad T470 , de HP ProBook 440 G4 , of de Acer TravelMate P648 .
Op het eerste gezicht lijkt de all-zwarte behuizing aan dezelfde Dell al gebruikt voor de zijn voorganger , maar nadere bestudering blijkt een paar verschillen: terwijl de totale afmetingen zijn vrijwel identiek - de nieuwe notebook scheert uit een paar mm in het beste geval - er zijn andere, meer prominente veranderingen zoals het ontbreken van een speciale mechanische docking port of het nieuwe toetsenbord lade design. Toch lijkt het totale ontwerp filosofie hetzelfde te zijn gebleven: matte oppervlakken, afgeronde hoeken en geen echte visuele accenten, met uitzondering van het Dell-logo en de naam en het gunmetal gekleurde scharnieren. Spreken van scharnieren: de neerklapbare 180 graden ontwerp houdt het display deksel zeer goed, hoewel onze notebook is uitgerust met een touchscreen en dus een zwaardere glaslaag. Een harde rubber / plastic lip rondom het display en contact maakt met het basisstation wanneer het deksel wordt gesloten, dus vuil heeft geen kans om binnen te komen Het oppervlak materialen -., Die op het eerste gezicht te soft-touch zijn als ze op de Dell XPS 13 , maar zijn niet - voelen degelijk aan en bieden voldoende grip, zelfs voor vochtige vingers en handen, maar vingerafdrukken opdagen vrij snel.

De basiseenheid weerstaat draaien vrij goed, hoewel onze pogingen af ​​en gingen gepaard met zeer geringe krakende geluiden. Het display deksel - Dell zegt dat ze met behulp van met koolstofvezel versterkt polymeer als het materiaal - verdraait een beetje beter, maar niet genoeg om de duurzaamheid te compromitteren in any way. Het toetsenbord lade is helaas een beetje te zacht naar onze mening en naar beneden te drukken op de G en H toetsen links en rechts van de "pointstick", zoals Dell de trackpoint noemt, resulteert in duidelijk merkbaar flex. Net als de E5470 voordat het heeft de nieuwe notebook uitgebreide militaire-grade MIL-STD 810G tests ondergaan, echter, dus het de ontberingen van de weg vrij goed moeten weerstaan. Accu Asus A32-K52 .
Volgens Dell, de Latitude 5480 begint bij 1600 g wanneer uitgerust met de 42 Whr batterij, M.2 SSD en non-touch FHD LCD-display. De versie met de veel grotere 68 Whr accu en touch display de toonladders topt op 1.776 g / 62.65 oz, waardoor het zwaarder dan vergelijkbare notebooks - soms aanzienlijk dus. De Thinkpad T460s bijvoorbeeld, weegt slechts 1.345 g / 47.44 oz; alleen de HP 440 G4 komt heel dicht bij 1.702 g / 60.04 oz. De Latitude 5480 is ook dikker dan de concurrenten - Dell geeft 22,45 mm / 0.9 "aan de voorzijde - maar we zijn niet van mening dat dit een belangrijk nadeel van de footprint, aan de andere kant -. De 5480 meet ongeveer 334 x 229 mm - is heel vergelijkbaar met de anderen en overeenkomt met de voetafdruk van de Thinkpad X1 Carbon bijna precies.
Beschikbare fysieke interfaces zijn relatief vrijgevig als geschikt voor een zakelijke notebook. Terwijl de Latitude E5470 14 had de VGA-poort aan de achterzijde, Dell verhuisde het naar rechts op de nieuwe notebook. Persoonlijk, zouden we hebben graag de HDMI-poort daar te zien, aangezien veel gebruikers waarschijnlijk vandaag de dag het aansluiten van meer moderne monitoren. Een nieuwe toevoeging aan de linkerkant is wat Dell noemt een 'DisplayPort via USB Type-C "poort. Tijdens het configuratieproces kan de gebruiker Thunderbolt 3-vermogen te geven, hoewel deze verandering de gebruiker nodig heeft om de speciale NVIDIA GeForce 930MX (+ $ 90) en te selecteren. De Thinkpad T470 is voorzien van native een Thunderbolt-poort 3, die ook functioneert als een USB type-C-poort (Gen2). Zoals eerder vermeld, is de 5480 niet met een docking station poort langer, hoewel Dell biedt wel verschillende opties Dock.
De SD-kaartlezer beheert bovengemiddelde overdrachtsnelheden voor dit type toestel. Met de Toshiba Exceria Pro SDXC 64 GB UHS-II referentiekaart, onze JPEG-kopie-test uitgevoerd op iets meer dan 131 MB / s - een zeer respectabel resultaat trouncing de andere laptops in onze vergelijking.
Onze review laptop is uitgerust met een Qualcomm QCA6174A 802.11ac 2x2 Wireless Adapter met Bluetooth 4.1. Op het moment van aankoop, kan de gebruiker ook kiezen voor de Intel Dual-Band Wireless-AC 8265 WiFi-adapter voor $ 18 meer plaats; een upgrade naar de WiGig-compatibele Intel Tri-Band Wireless-AC 18.265 WiGig adapter kost $ 28 meer. De laatste optie vereist ook een wijziging in de configuratie scherm - vermoedelijk voor de antenne - voor een extra $ 21. Met een afgemeten ontvangt snelheid van 645 Mbps, de Latitude 5480 doet het erg goed voor zover transmissiesnelheden betreft, hoewel Intel's Dual-Band Wireless-AC 8265 WiFi-adapter heeft duidelijk de rand als het gaat om de tarieven te sturen - zowel de Lenovo Thinkpad T470 en de HP Spectre X360 zijn veel sneller. In de VS, de o ptioneel breedband optie mobile bestaat uit een Qualcomm Snapdragon X7 LTE-A module. Toen we de verschillende online configuraties, waren we niet in staat om mobiele breedband toe te voegen als een optie, dus we kunnen niet rapporteren over de prijs op dit moment.
Naast TPM 2.0, de Latitude 5480 beschikt over meerdere optionele beveiligingsfuncties, zoals multi-factor authenticatie hardware zoals aanraking vingerafdruklezer, FIPS 201 Smart Card Reader en of een contactloze Smart Card Reader NFC met Controle Vault 2 Fips 140-2 Level 3-certificering te voorkomen onbevoegde toegang. Een Nobel Wedge-slot kan de gebruiker de notebook tether fysieke diefstal te voorkomen. Inloggen met de vingerafdruklezer werkte betrouwbaar en snel.

Dell verkoopt een groot aantal extra (generieke) accessoires op hun website, variërend van privacy filters, adapter kabels en adapters voor verschillende port replicator en docking stations. De Dell Wirless Dock - die de eerder genoemde wijzigingen in de configuratie op het moment van aankoop vereist - kost $ 270 op het moment van schrijven. De kabel-gebaseerde Dell Dock WD15 met 130 W vermogen adapter verkoopt voor $ 200.Accu Asus A32-K53 .

Net als de voorganger, de Latitude 5480 ontbreekt elke vorm van onderhoud luiken of kleppen. Het verkrijgen van toegang tot de interne componenten vereist het nemen van de bodemplaat - een vrij gemakkelijke taak na acht schroeven verwijderd. Positief: de schroeven zijn bevestigd, zodat ze waarschijnlijk niet verdwalen. Zodra de plaat wordt verwijderd, heeft de gebruiker toegang tot de batterij, de HDD (M.2 of 2,5 inch), de WWAN sleuf, de RAM-sleuven, evenals de koelventilator.

Terwijl sommige configuraties geleverd met een 3 jaar hardware dienst met in-home / on-site service na diagnose op afstand, is ons bepaald model alleen gedekt voor één jaar. Op het moment van schrijven, een upgrade naar 3 jaar ProSupport met de volgende werkdag on-site service kost $ 185; 3 jaar ProSupport Plus - Dell's versie van onopzettelijke schade bescherming - voegt ongeveer $ 255 tot de kosten van het systeem.
Voor zakelijke machines, webcams zijn vaak een tamelijk belangrijk instrument. Onze indoor-test foto is genomen in een kamer met een ventilator aan het plafond uitgerust met 3x 13W (60W-equivalent) Zachtwit gloeilampen boven en aan de linkerkant van de notebook. Hoewel de kleurruis is vrij duidelijk, de witbalans is fatsoenlijk en de kleuren zijn redelijk nauwkeurig, zodat huidtinten moet redelijk natuurlijk worden gemaakt tijdens de video-conferencing sessies. bont Pooh's ontbreekt aan informatie, aangezien er niet veel beschikbare licht, maar we hebben zeker gezien slechter.
Het chiclet-toetsenbord is voorzien van 14 mm sleutels die enigszins concave en mooi glad zijn. Key reizen is meer dan voldoende op bijna 2 mm en bests veel van de huidige Ultrabooks en consumenten notebooks, die over het algemeen bieden ongeveer 1,3-1,5 mm moeite van de reis. De toetsen zijn vrij zacht al opgesprongen en en de feedback is niet wat we per se zouden omschrijven als "fris". Zelfs zo, het typen op dit toetsenbord is gewoon een genot - iets wat we niet helemaal verwachten gezien de behoorlijke hoeveelheid flex in het midden - en mogelijk bij hoge snelheden. De twee-traps backlight werkt goed en de sleutels te produceren - behalve misschien voor de spatiebalk - een gedempt geluid ook geschikt voor zeer stille omgevingen.

De Alpen touchpad meet 10 x 5,4 cm (4 x 2,1 inch). Het contact oppervlak vrij ruw aan, maar weer voorkomt vingers kleven zelfs wanneer zij licht vochtig. Ingangen evenals gebaren worden betrouwbaar herkend en snel vertaald. De muisknop zitten recht onder het touchpad, zijn voorzien van een eerlijk bedrag van reizen en zijn zeer rustig, maar bieden wat sponzig feedback. Aangezien dit niet een ClickPad, betekent dit niet veel van een probleem tijdens het gebruik, echter. De pointstick - nog steeds onze input-methode de voorkeur als het gaat om eenvoudig de cursor rond te bewegen - werkt ook geweldig. Als we een probleem met de input devices, het is het ontwerp van de linker en rechter muisknoppen zijn aangewezen voor de pointstick: met de hand op de polssteun en de wijsvinger op de rubberen kern, de rand van het materiaal scheiden van de touchpad van de knoppen graaft in de duim bij het klikken. Lenovo gebruikt een ergonomisch ontwerp met de touchpad schuin omlaag naar de pin - de muisknoppen hoofdzaak lijken te "verhoogd", hoewel ze niet uitstrekken boven het toetsenbord dek. Accu Asus N56VM .

Het touchscreen reageert snel en nauwkeurig, zelfs bij de randen en in de hoeken. Dell levert niet een pen of stylus, hoewel elk capacitieve stylus prima zou moeten werken.
Onze versie van de Latitude 5480 is uitgerust met een 14-inch Full-HD IPS-touchscreen met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een corresponderende pixeldichtheid van 157 ppi. Dell biedt zowel HD (1366 x 768 pixels) en Full-HD schermen in de configuratie tool, maar alleen de Full-HD scherm is verkrijgbaar met touchscreen functionaliteit. Het paneel (LG Philips LGD0553) Dell gebruikt nu verschilt van die van de Latitude 14 E5470 in een aantal gebieden, hoewel men steekt als de meest opvallende: de gemiddelde maximale helderheid is beduidend lager op 205 cd / m² - de voorganger beheerde 316 cd / m². Dell geeft 220 neten voor de niet-touchscreen en het touchscreen Full-HD-versie. Andere notebooks in deze categorie - net als de Lenovo ThinkPad T460s of HP ProBook 440 G4 - zijn niet erg florissant uit, maar veel andere systemen te bereiken ongeveer 250 nits. De Lenovo ThinkPad X1 Carbon en de ThinkPad T470 bereiken 300 en 290 nits, respectievelijk.