Accu Compaq Presario CQ71 Jan 19th, 2017   [viewed 52 times]

Acer combineert de belangrijkste elementen van een subnotebook en noemt het resultaat Swift 5. De edele toch al bekend ontwerp is bijzonder indrukwekkend.
Een ander nieuw toestel van de IFA 2016 de Acer Swift 5. De nieuwe subnotebook is uitgerust met Intel's nieuwste Kaby Lake generatie en er zijn momenteel twee SKU's. Ons testmodel is uitgerust met een Intel Core i5-7200U , 8 GB DDR3-geheugen en een 256 GB SSD, die op dit moment beschikbaar is voor 900 euro is. Nog eens 100 euro krijg je Intel's Core i7-7500U .

In de loop van deze beoordeling, het testmodel moet concurreren met een aantal rivalen. We zullen meer subnotebooks te gebruiken met dezelfde specificaties: De Dell XPS 13 9360 en de Asus Zenbook 3 , die beide kreeg een "zeer goed" score in onze reviews. We hebben ook gebruik maken van de Medion Akoya S3409 evenals de Lenovo IdeaPad 510S uitgerust met de Intel Core i7-7500U .
De eerste indruk van de nieuwe Swift 5-serie is al bekend, omdat de donkere Obsidian ontwerp eerst met Acer V-serie geïntroduceerd. Echter, werd het ontwerp beperkt tot plastic onderdelen terug dan, terwijl we nu een veel compacter en verfijnd chassis. De Swift 5 wordt omgeven door metalen elementen die een bijzonder edele indruk te wekken, en het deksel kreeg ook een lijn textuur. Acer veranderde het uiterlijk van de basiseenheid ook: Een geborsteld aluminium afwerking, die mooi uitziet, maar trekt ook vingerafdrukken. Een bijzonder indrukwekkend design beslissing is de display met kleine bezels, waar we alleen kunnen meten 8,3 mm (links en rechts bezel) en 10 mm (bij de webcam).

Het display scharnier is niet bijzonder strak, maar je kunt het openen met één hand in ruil. De tactiele gevoel is erg handig dankzij de vele afgeronde hoeken en een zeer eenvoudig ontwerp. Het onderste paneel is ook met rubber, waardoor de grip verbetert, maar er zijn geen onderhoud luiken en de batterij kan niet worden geopend, ook niet.
In het kort: De Swift 5 is een dunne en zeer lichte subnotebook. Alleen meten een hoogte van 14,6 mm en een gewicht van 1,35 kg. Ter vergelijking: Lenovo IdeaPad 510S evenals Medion Akoya S3409 zijn 150 gram zwaarder en ook een beetje dikker. Dell XPS 13 anderzijds is eveneens gering, maar 120 gram lichter. De winnaar in deze sectie is nog steeds de Asus Zenbook 3 van slechts 914 gram, en het is ook 3 mm dunner.
Slim subnotebooks hebben meestal een beperkte poort variëteit. De Swift 5 is uitgerust met HDMI en drie USB-poorten, en de fabrikant gelukkig afstand doet van de trage USB 2.0-standaard. Accu Compaq Presario CQ61 .

Alle poorten bevinden zich aan de zijkant naar achteren, zo gehecht kabels zijn meestal geen probleem bij de receptie of wanneer u een externe muis te gebruiken.
We maken gebruik van onze referentie-geheugenkaart van Toshiba (Exceria Pro SDXC 64 GB UHS-II) om de prestaties van de geïntegreerde SD-kaartlezer te controleren. Het beheert 68,1 MB / s wanneer we JPEG-bestanden (~ 5 MB per stuk) te kopiëren, dat is vrij gemiddeld onder onze vergelijkingsgroep. Alleen de Dell XPS 13 is veel beter bij 108 MB / s, terwijl de Medion Akoya S3409 (16,5 MB / s) valt achter.
Netwerkverbindingen kunnen worden ingesteld via WLAN module met de aanduiding Qualcomm QCA6174. Dit 2x2 MIMO apparaat beheert een maximale overdrachtsnelheid van 866 Mbps (bruto). Wij controleren de real-world prestaties in onze gestandaardiseerde test WLAN met iperf in een 5 GHz-netwerk. Het resultaat is een gemiddelde klant overdrachtsnelheid van 659 Mbps (tot 690 Mbps) en 643 Mbps (tot 684 Mbps) als een server.

De Swift 5 heeft ook een 720p webcam voor videoconferenties, maar de resultaten zijn zeer slecht, zelfs onder goede lichtomstandigheden. Er is ook veel beeldruis wanneer de omgeving wordt donkerder. Kleuren en vormen zijn zeer verstoord, en we kunnen alleen maar hopen dat toekomstige producten zullen betere camera's te krijgen.
Consumenten hoeven niet alle veiligheidsnormen af ​​te zien. Acer rust de Swift 5 met TPM, een Kensington Lock, evenals een swipe-stijl fingerprint scanner in de touchpad. De laatste werkt erg goed en is vrij snel als je het gebruikt voor logins.

Acer alleen schepen de Swift 5 met een brochure en we kunnen niet speciale accessoires op het product website, hetzij.U moet de gehele onderste paneel te verwijderen om toegang te krijgen tot de componenten. Dit vereist de versoepeling van de tien zichtbare schroeven, maar de opheffing van het panel zelf vereist geduld en speciaal gereedschap. Er zijn tal van plastic clips en je moet beter enige ervaring. Acer kunnen gebruikers de ventilator te reinigen, en zowel de SSD als de WLAN module. Ongelukkig: Het is niet mogelijk om het geheugen te verbeteren. Accu Compaq Presario CQ71 .
Niet altijd een vanzelfsprekendheid: Acer verleent een standaard garantieperiode van 24 maanden, te beginnen met de aankoop. Als u de rivaliserende product van selecteren Dell , alleen krijg je een garantie van een jaar standaard en kan kopen extra diensten. We hebben geen exacte informatie over de garantie voor de Swift 5 nog niet, maar het is meestal een Pick-up & Return Service met een extra garantie International Traveller's.
De Swift 5 is uitgerust met een zwarte chiclet-toetsenbord. Het beschikt over een tweetraps-achtergrondverlichting, dus je kunt het ook gebruiken comfortabel in donkere omgevingen. Alle toetsen hebben een zeer comfortabele drukpunt, maar de sleutel reis langer konden zijn. Een ander nadeel is dat het middengebied van het toetsenbord niet een beetje. 10 vingers typisten zal moeten wennen aan de beperkte reis in het begin, maar nog langer moet typen sessies geen probleem zijn. De kleine afstand tussen sommige toetsen en hun aangrenzende toetsen (zoals shift en terug) neemt ook enige tijd wennen.

De muis vervanger is een touchpad met 10,5 x 6,5 centimeter, die wordt omgeven door een chromen strip. Ingangen zijn zeer snel en nauwkeurig uitgevoerd op het gladde oppervlak, en multi-touch gebaren zijn geen probleem voor de testeenheid, hetzij. nieuwe laptop Acer kan ook te overtuigen in de hoeken, waar we soms problemen op andere touchpads kunnen opmerken. Alleen de swipe-stijl fingerprint scanner in de linkerbovenhoek van het touchpad is een beetje vreemd op het eerste. De cursor beweging zal worden gestopt als je vingers op dit gebied over te steken.

Er zijn twee muisknoppen onder de muis vervangen. De reis krijgt een beetje langer in de richting van de onderste hoeken, hoewel de resulterende klikkend geluid is bijna identiek. Een negatieve opmerking is dat het hele toetsenbord unit is enigszins depressief wanneer we klikken.
Acer rust de Swift 5 notebooks met glanzende IPS displays, maar geen model zal een matte panel hebben - in tegenstelling tot de nieuwe Swift 3. Rivalen als de Lenovo IdeaPad 510S en de Dell XPS 13 zijn alternatieven als je niet beschikt over een glanzend scherm willen.

Dell en Medion bieden ook QHD + panelen voor een extra toeslag. Acer blijft vrij conventioneel met een Full HD-scherm. Het display luminantie is fatsoenlijk bij 340 cd / m², maar we kunnen een ongelijkmatige helderheidsverdeling merken. Het verschil tussen het midden en de rechter benedenhoek 81 cd / m, bijvoorbeeld. Backlight bloeden is geen groot probleem en slechts licht zichtbaar in de linker bovenhoek. Accu Compaq Presario CQ70 .

De meerderheid van de vergelijking apparaten beheert vergelijkbaar waarden voor de helderheid, maar de helderheidsverdeling gewoonlijk beter ongeveer 90%. Alleen de Lenovo IdeaPad is teleurstellend in termen van helderheid (253 cd / m² gemiddeld).
We kunnen een goede contrastverhouding van 1355 te bepalen: 1. Donkere kleuren en zwarte tinten zijn voldoende rijk, dat is bijzonder goed voor films. Alleen de Dell XPS 13 beheert een nog hoger contrast ratio op 1801: 1.