Accu HP Compaq 6735s Feb 14th, 2017   [viewed 32 times]

De kleine Lenovo Yoga 700 is een draagbare en zeer veelzijdige metgezel dankzij de 11,6-inch scherm en verschillende modi. Er zijn echter problemen met betrekking tot de invoerinrichtingen en passieve koeloplossing, omdat de processor zijn volle potentieel kunnen benutten.
Notebook, tablet, of video's bekijken? Systemen met 360 graden scharnieren zijn zeer veelzijdig en Lenovo is het aanbieden van overeenkomstige modellen met de toevoeging "Yoga" voor geruime tijd. Vandaag bespreken we de compact Yoga 700-11ISK, die tot doel heeft om de perfecte reisgenoot met zijn 11,6-inch display en het lage gewicht. Dankzij de efficiënte Core m processor, kan de converteerbare passief gekoeld worden. De overige specificaties met inbegrip van 4 GB RAM-geheugen, een 256 GB SSD, de FHD IPS display en AC Wi-Fi zijn ook goed voor een adviesprijs van 800 euro (~ $ 851).

Ondanks de verschillende naamgeving, ons testmodel is de directe opvolger van de Lenovo Yoga 3 11 . De voormalige liet een behoorlijke indruk in onze review, maar er waren een aantal nadelen. We zullen erachter te komen of Lenovo is verbeterd aspecten van de Yoga 700 11.

Concurrenten zijn onder andere notebooks met een 360-graden scharnieren, zoals de HP Pavilion x2 12 , maar ook cabrio of tablets zoals de Acer Aspire Switch 12 of de Surface Pro 4 (Core m3) van Microsoft. We zullen uiteraard vergelijken de testmodel met de vorige Lenovo Yoga 3 11 ook.
De algemene bouw van de Yoga 700 11 wijkt niet af van de oude Yoga 3 11 dat we beoordeeld dan een jaar geleden. Nogmaals, Lenovo maakt gebruik van zilver en zwart plastic. De buitenschaal nauwkeuriger de deksel en de bodem van de basiseenheid zijn zilverkleurig, terwijl de rest van de basiseenheid en het beeldscherm randen zijn zwart. De zijkanten van de basis zijn iets met rubber bekleed en de top heeft een subtiele textuur. De twee zilveren scharnieren en de chromen strip langs de touchpad maken een mooi visueel contrast wanneer het deksel wordt geopend. Er zijn geen speciale rubberen voetjes voor de stand-modus, bijvoorbeeld. Accu HP COMPAQ nx7400 .

De kwaliteit van de compacte notebook laat gemengde indrukken. De bouwkwaliteit is goed en er zijn geen uitstekende randen of oneffen materiaal overgangen, maar de stabiliteit is gemiddeld op zijn best. Het centrale gebied van de base met name gemakkelijker te schuiven in, die ook merkbaar tijdens het typen. En de situatie is niet beter voor het deksel. Zowel draaien apparaat, evenals de druk van achteren leiden tot rimpels op het scherm. De twee scharnieren zijn goed aangepast en beperken stuiteren tot een minimum beperkt, maar je zult beide handen nodig om de deksel te openen. De bedieningselementen aan de rechterzijde van het chassis (power-knop, volume rocker) niet rond wiebelen en hebben een fatsoenlijke drukpunt. De batterij is geïntegreerd, en het gehele onderste paneel verwijderd moet worden voor onderhoud.
Een belangrijk voordeel van de Yoga 700 11 is natuurlijk het lage gewicht van slechts 1,1 kg (~ 2,4 lb). Het is geen probleem om de kleine inrichting in een rugzak of een tas groter gezet. Microsoft's Surface Pro 4 is uiteraard nog slanker, maar we moeten hier eerlijk te zijn en ook rekening houden met de paar millimeter van het toetsenbord dock.
De selectie-poort is niet veranderd ten opzichte van het oude model. We krijgen nog drie USB-poorten, maar slechts één van hen ondersteunt de snelle USB 3.0-standaard. De andere twee ondersteunende alleen USB 2.0 (1x met voeding). Wij hadden liever ten minste een snelle aansluiting aan elke kant. Een moderne USB Type-C-poort is niet beschikbaar. Tenminste, de transfer rates zijn geen probleem, omdat we een gemiddelde van ongeveer 280 MB / s (USB 2.0: ~ 40 MB / s) bepaald met onze externe Samsung SSD T3.

De SD-kaartlezer bevindt zich aan de linkerkant. Het is een interne module, maar de meeste waarschijnlijk alleen aangesloten via USB 2.0, omdat de prestaties in combinatie met onze referentiekaart van Toshiba (Exceria Pro SDXC UHS-II, 64 GB) is zeer laag bij slechts 27 MB / s (sequentieel lezen) . Externe displays kunnen via mini-HDMI worden bevestigd, maar de doos bevat geen overeenkomstige adapter.
De Wi-Fi-module van de Yoga 700-11ISK wordt geleverd door Intel en heeft de aanduiding Dual-Band Wireless-AC 3165. Het ondersteunt alle moderne technologieën, met inbegrip van de snelle 802.11ac standaard, 5 GHz-netwerken en Bluetooth 4.2. Het is slechts een 1x1-adapter met een maximale overdrachtsnelheid van 433 Mbps, maar we hadden geen problemen tijdens ons verslagperiode hebben. De gemiddelde doorvoersnelheid was ongeveer 210 Mbps in combinatie met een Fritz! Box 7490. Accu HP Compaq 6735b .

De onderkant van de Lenovo Yoga 700-11ISK is beveiligd door meerdere Torx-schroeven (T4). Één schroef zat vast op ons testmodel, dus laten we u een beeld van de op dezelfde manier geconstrueerd voorganger Yoga 3 11 plaats. Het onderhoud opties zijn beperkt vanwege de gesoldeerde componenten (processor en RAM) en de ontbrekende ventilator. Alleen de Wi-Fi module en de M.2-SSD (2280) kan worden vervangen.
De lay-out van de zwarte chiclet toetsenbord moest enigszins worden aangepast als gevolg van de compacte chassis. Alle toetsen behalve de standaard lettertoetsen zijn iets smaller en de richtingstoetsen zijn ook erg klein. Hoewel u kunt wennen, kunnen we hetzelfde voor de type-ervaring niet zeggen. Dit is niet een goed toetsenbord, vooral als gevolg van de uiterst beperkte sleutel reizen gecombineerd met een zeer sponsachtige feedback. U zult snel willen een betere ingang als u lange teksten of e-mails te schrijven.

De witte letters is gemakkelijk te lezen, maar de oranje symbolen voor de secundaire functies zijn erg klein. Een toetsenbord verlichting is niet beschikbaar.
De ClickPad van ELAN heeft een behoorlijke omvang van 9 x 6 cm (~ 3.5 x 2.4 in). De omvang van de polssteun is de enige reden waarom Lenovo een grotere muisvervanger niet heeft geïmplementeerd. Kunt u gemakkelijk voelt de overgang tussen de touchpad en het chassis, dankzij de gepolijste rand. De bediening is goed in het algemeen, alleen slepen acties zijn vrij lastig. Gebaren zijn erkend met maximaal drie vingers en we hadden geen problemen met de gebruikelijke gebaren zoals scrollen met twee vingers te hebben.

De input derde optie is natuurlijk weer de capacitieve touchscreen. Net als bij het vorige model, is zeer nauwkeurig tot in de randgebieden en voert ingangen snel.
De glanzende 11,6-inch scherm wordt geleverd door Chi Mei (CMN1137) en heeft een native resolutie van 1920x1080 pixels. Dit resulteert in een goede pixeldichtheid van 190 PPI in combinatie met de kleine grootte van het scherm, zodat u scherpe foto's. Subjectief, we willen graag de heldere beelden met levendige kleuren.

De PWM controle van de achtergrondverlichting kan een probleem zijn voor sommige gebruikers. Nu al bepalen flikkeren bij een zeer lage frequentie van 50 Hz met een helderheid van 70% en lager. Backlight bloeden was niet een groot probleem op ons testmodel. We hebben ook gemerkt andere en vrij zeldzame vertoning fenomeen: De luminantie knippert wanneer de stroom adapter is aangesloten, die wordt weergegeven door de responstijden beeld. De flikkering is niet zichtbaar, omdat de frequentie hoog bij 5000-6000 Hz. Accu HP COMPAQ 6735s .
Onze scherm metingen te bepalen een goede maximale helderheid van bijna 320 nits, maar de helderheid verdeling is slechts 82%, zodat het gemiddelde resultaat daalt tot ongeveer 280 nits. De combinatie van goede helderheid en goede zwartwaarde (0,33 cd / m) resulteert in een goede contrastverhouding van ~ 900: 1. Dit is een gemiddeld resultaat binnen onze vergelijkingsgroep; alleen Microsoft's Surface Pro 4 is veel beter in dit opzicht.
We kunnen een lichte groene cast af fabriek en zowel de grijswaarden merken en de kleuren onthullen high DeltaE-2000 afwijkingen ten opzichte van de sRGB referentie. De gemiddelde afwijkingen duidelijk missen de streefwaarde van 3 bij 7,87 (kleuren) en 8,45 (grijstinten). Dit kan worden verbeterd door een kalibratie, en de bijbehorende ICC-profiel wordt gekoppeld in het bovenstaande vak. Toch is de lage kleurengamma (64% sRGB, 41% AdobeRGB) voorkomt (semi) professionele b