Koop nieuwe Accu ASUS A42-M70 Nov 20th, 2016   [viewed 115 times]

De opvolger van de betaalbare mainstream model Modena kan echt leven tot de bedrijfsnaam Coolpad -. De Chinese Modena 2 is één van de "coolste" smartphones we beoordeeld tot nu toe. Maar kan de smartphone te overtuigen met meer dan alleen koele geval temperaturen? We zullen uitzoeken.
In vergelijking met de lage resolutie voorganger , de Coolpad Modena 2 heeft nu een HD-scherm met 1280x720 pixels, terwijl de grootte van het scherm is nog steeds 5.5-inch. In plaats van een Qualcomm processor, Coolpad gebruikt nu een MediaTek SoC met vier cores voor de tweede generatie van de Modena-serie. Het interne geheugen eMMC werd verdubbeld van 8 GB tot 16 GB en het geheugen van 1 GB tot 2 GB.

Coolpad kosten ongeveer 180 euro (~ $ 192, RRP) van de Modena 2. Dit betekent dat de betaalbare mainstream apparaat concurreert in een smartphone segment met veel rivalen. Voor dit artikel, gebruiken we de volgende apparaten: UMi Super (Euro Edition), Lenovo Moto G4 Play , ZTE Blade V7 Lite , UMi Max evenals de Archos 50 Kracht. We vergelijken ook Modena 2 met eigen apparaten Coolpad's Modena en Coolpad Torino S .
Het Modena 2 is verkrijgbaar in de kleuren grijs en champagne (goud). 155 x 77 mm is meer een phablet en kan nauwelijks compact te noemen. Het toestel met een dikte van 7,9 mm en een gewicht van 143 gram nog een comfortabel gebruik.

De 2.5D dekglaasje aan de voorzijde van het chassis is licht afgerond in het frame. De randen rond de 5,5-inch display te kijken vrij klein, maar het scherm-to-body-ratio is slechts gemiddeld op 70,6% - ter vergelijking: een UMi Max beheert 73,7%. Accu Asus A42-M70 .

De case is gemaakt van polycarbonaat en je kunt iets deuk de achterzijde met enige druk, maar je kunt nauwelijks krakende geluiden te horen. Zowel het volume rocker en de power-knop zijn handig in termen van kwaliteit, maar ze zijn een beetje wiebelig. De drukpunten van de plastic knoppen zijn goed gedefinieerd, dat wel.

Al met al, de Coolpad Modena 2 is vrij stabiel en ook goed-gebouwd voor deze prijsklasse, maar de plastic behuizing doet gebrek aan een bepaald soort van verfijning.
De interne opslagcapaciteit is 16 GB en u kunt rond 10.2 GB gebruiken voor uw eigen bestanden en apps na de initiële setup. Als de dual-SIM mogelijkheden van de mainstream smartphone heffen, kan de hybride sleuf worden voorzien van een microSD-kaart aan de capaciteit met maximaal 32 GB (volgens de fabrikant). Ons testmodel had geen problemen met onze 64 GB referentie-geheugenkaart van Toshiba (Exceria Pro M401). De fabrikant ondersteunt de overdracht van apps naar de externe geheugenkaart (A2SD functionaliteit), maar de microSD kan niet worden gebruikt als de interne opslag voor de Modena 2.

Onderaan de Modena 2 is een micro-USB 2,0 poort die kan worden gebruikt om de LTE smartphone opladen. Randapparatuur, zoals USB-sticks of externe toetsenborden kunnen niet via OTG-adapter worden aangesloten. Naast een geïntegreerde FM-radio, wordt de Coolpad smartphone ook uitgerust met een status-LED voor meldingen.

Het besturingssysteem van de Chinese smartphone is de mooie moderne Google Android 6.0 Marshmallow. Coolpad had geen informatie over een mogelijke update naar Android 7.0 Nougat nog niet los. Het ontwerp verschilt veel uit voorraad Android en de UI was zwaar aangepast.

Coolpad eigen Cool UI in versie 8.0 doet ons denken aan Apple's iOS - geïnstalleerde apps worden weergegeven op het startscherm en er is geen app lade. Sneltoetsen voor de instellingen kan worden gebruikt met een uithaal van onder naar boven. De instellingen en het multi-tasking's zijn ook vergelijkbaar met de IOS ontwerp.
De WLAN module van het Modena 2 ondersteunt de IEEE 802.11-standaarden b / g / n met een maximale overdrachtsnelheid van 150 Mbps. Zowel het bereik en het signaal stabiliteit zijn goed. In de directe nabijheid van onze router (Telekom Speedport W921V), bepaalden wij een demping van -42 dBm. De overdracht weer tussen de smartphone en de referentie-router van Linksys EA8500 zijn vergelijkbaar met moderne entry-level apparaten. We zagen constante prijzen zonder noemenswaardige schommelingen tijdens onze beoordeling. Draadloze communicatie is ook mogelijk via Bluetooth 4.0. Accu Asus A32-N61 .

Mobile Internet-verbindingen op de Modena 2 kan worden vastgesteld op maximaal 150 Mbps downstream en 50 Mbps upstream, respectievelijk (LTE Cat. 4). Echter, de smartphone geen voorstander van een veel GSM- en UMTS-normen en we krijgen alleen tri-band GSM en dual-band UMTS. De twee sleuven van de Coolpad smartphone kan worden uitgerust met twee Nano-SIM-kaarten, maar slechts een kan LTE-netwerken, terwijl de andere wordt beperkt tot GSM snelheden.
De GPS-module van de Modena 2 lokaliseert de positie snel en betrouwbaar buiten met een nauwkeurigheid tot ongeveer 3 meter. We konden niet binnen te lokaliseren van de positie, dat wel. Onze praktische test, waar we vergelijken met de GPS-prestaties van de mainstream smartphone met GPS fietscomputer Garmin Edge 500, vertoont een vrij hoge afwijking van de 440 meter op de Coolpad apparaat.
De geluidskwaliteit van de Coolpad Modena 2 was niet perfect tijdens de test oproepen in de Vodafone-netwerk, maar het maximale volume was voldoende. Stemmen werden enigszins vervormd en onnatuurlijk in het oortje, maar onze gesprekspartner bevestigde een goede kwaliteit van de geïntegreerde microfoon.
De 8 MP hoofdcamera heeft een resolutie van 3280x2464 pixels in een 4: 3 aspect ratio. De cameramodule een opening van f / 2,2 en een Sony CMOS sensor (IMX 219), die ook gebruikt wordt voor de Blackview A8 Max, bijvoorbeeld. De pixelgrootte is 1,12 micrometer.

De Modena 2 neemt fatsoenlijke foto's, maar ze missen de details en scherpere (scene 2: rivier) zou kunnen zijn en de kleuren vervaagd zijn. Het dynamisch bereik is het niveau van de concurrentie. Low-light foto (scène 3: 's nachts) zijn heel helder, maar de scherpte duidelijk last van de langere blootstelling. We zien ook veel beeldruis.

Net als bij de achteruitrijcamera, de 85-graden groothoek camera aan de voorkant heeft een 8 MP sensor met een diafragma van f / 2.2. De resultaten zijn goed voor een toestel in deze prijsklasse, hoewel heldere gebieden worden vaak overbelicht.

Video's op de Modena 2 kunnen worden opgenomen in 720p met 30 frames per seconde.Kies een scène en navigeren binnen het eerste beeld. Met een klik verandert de zoom stap. Een klik op de ingezoomde afbeelding opent het origineel in een nieuw venster. De eerste afbeelding toont de geschaalde foto van het testapparaat.De doos van de Modena 2 omvat een modulaire 5-Watt adapter (5V, 1A), een USB kabel en de gebruikelijke brochures. Volgens de garantiekaart, garantie van de fabrikant is 24 maanden te rekenen vanaf de dag van aankoop.

Anders dan de eerste generatie Modena , Coolpad gebruikt nu elementen scherm navigatie - de drie typische Android knoppen zich aan de onderzijde van het scherm. Ingangen zijn nauwkeurig over de capacitief multi-touchscreen (5 touch points). Tekst ingangen zijn mogelijk via de voorgeladen TouchPal (2015) toetsenbord.

De IPS scherm heeft een diagonaal van ongeveer 14 cm (5,5-inch) en is voorzien van de HD resolutie (1280x720 pixels), waardoor een pixeldichtheid van ongeveer 265 PPI. U kunt individuele pixels te zien van een normale kijkafstand, maar de inhoud is nog steeds voldoende fris in de praktijk. Accu Asus G73J .

We kunnen een maximale helderheid van 499 nits bepalen op een witte achtergrond, dat is heel veel voor een mainstream-apparaat. Het resultaat lijkt sterk op 494 neten met een gelijkmatige verdeling van lichte en donkere vlakken (APL 50). De automatische helderheid besturing via adaptive ambient light sensor kan oplopen tot 488 nits.
Zowel de zwartwaarde en het contrast ratio (765: 1) zijn typisch voor een goedkope mainstream smartphone. Het contrast is niet verbeterd in de APL 50 proef - meten wij 784: 1 in combinatie met een zwartwaarde van 0,63 cd / m. De gemiddelde DeltaE afwijkingen ten opzichte van het sRGB verwijzing zijn vrij hoog op 6,5 (kleuren) en 7.3 (grijstinten), respectievelijk - het doelbereik zou kleiner zijn dan 3 zijn de kleurtemperatuur van 7249 K is gewoon iets verhoogd ten opzichte van de ideale waarde bij 6500 K.