Laptop Accu HP Compaq 6510b Jan 11th, 2017   [viewed 35 times]

Acer lanceert een goed uitgeruste 15,6-inch all-rounder op de markt met de Travelmate P259-MG-71UU. De GeForce 940MX grafische core (GDDR5 versie) maakt het spelen van veel up-to-date computer games. Acer ruïnes van de algemene goede indruk met een slechte scherm en slechts middelmatig levensduur van de batterij.
Acer biedt entry-level zakelijke laptops die in de eerste plaats worden gemaakt voor kleine bedrijven, zelfstandigen, maar ook leerlingen en studenten binnen zijn Travelmate P2 lineup. Na het testen van twee 14-inch modellen in de vorm van de Travelmate P249-M-5452 en Travelmate P249-M-3895 uit deze serie, zijn we nu op zoek naar een 15,6-inch model genaamd Travelmate P259-MG. Alle drie laptops zijn nog gebaseerd op Skylake processors. De huidige review-exemplaar ook sport een dedicated GeForce grafische kern. HP Probook 450 G4 , Lenovo's Thinkpad E560 , en de Dell Latitude 15 3570 zijn sommige van zijn concurrenten.

Een conservatieve blik gewoonlijk standaard laptops die worden gebruikt in een werkomgeving. Dit geldt ook voor de Travelmate. Acer is gebaseerd op een volledig zwarte behuizing meestal gemaakt van plastic. Alleen bovenzijde van de basiseenheid is gemaakt uit één stuk metaal (geborsteld aluminium). de rug van de deksel en de bodemplaat zijn gestructureerd met een lijn patroon. Een onderhoud luik aan de onderkant van de laptop maakt het mogelijk de toegang tot de harde schijf, SSD, en beide werkgeheugen banken (beide gevuld). De batterij kan niet worden verwijderd.

De laptop heeft geen grote tekortkomingen in de bouw te laten zien. Een lichte overgang van materialen kan worden gevoeld op de bovenste rand van het beeldscherm's. De verschillen zijn regelmatig. De basiseenheid heeft geen zwakke punten in termen van stijfheid. Het deksel is grotendeels binnen een acceptabel bereik hier. Beeldvervorming zijn meestal zichtbaar in het midden van het scherm wanneer druk wordt uitgeoefend op de rug van het deksel. De scharnieren houden het deksel stevig in positie, maar rocken na het aanpassen. Een beetje schokken noodzakelijk om het deksel te openen met één hand.
Het verschil in grootte tussen de Travelmate en haar concurrenten is niet groot. HP Probook 450 G4 kan bogen met het laagste gewicht. Hij weegt ongeveer 300 gram minder dan de laptop van Acer.
De Travelmate bedient met de standaard verscheidenheid aan interfaces. Twee van de drie type A USB-poorten ondersteunen de USB 3.0-standaard. Buiten dat, een USB type C-poort (USB 3.1 Gen.1) aanwezig is. Monitoren kunnen worden aangesloten via twee video-aansluitingen (HDMI, VGA). De interface verdeling is ongunstig omdat ze allemaal op het niveau van de polssteun. Accu HP Compaq 6910p .
De geheugenkaartlezer in de Travelmate ligt in het middenveld. Het overbrengen van 250 JPG-afbeeldingsbestanden (ong. 5 MB per stuk) wordt uitgevoerd bij een snelheid van 68,1 MB / s. De lezers van de concurrenten te bereiken soortgelijke tarieven. Alleen de geheugenkaartlezer in Latitude Dell 15 3570 achterblijft duidelijk. We testen de geheugenkaart lezer met een referentiekaart (Toshiba Exceria Pro SDXC 64 GB UHS-II).
Een WiFi-module die een chip van Intel (Dual Band Wireless-AC 7265) draagt ​​binnen is laptop van Acer. Naast de 802.11a / b / g / h / n standaarden ondersteunt ook snel ac standaard. De transmissie tarieven die we onder ideale omstandigheden gemeten (geen andere WiFi-apparaten in de buurt, op korte afstand tussen de router en de server PC) waren zeer goed. De router naar laptop verbinding was ook altijd stabiel. Een Gigabit Ethernet-chip van Realtek RTL8168 / 8111 familie is verantwoordelijk voor bekabelde netwerkverbindingen, en het deed een onberispelijke job.
De webcam in de Travelmate produceert wazige en vervaagde beelden. Het heeft een maximale resolutie van 1280x720 pixels.

De Travelmate kan niet dienen met vele beveiligingsfuncties. Een Trusted Platform Module (2,0) is aan boord, dat is de enige hardware gebaseerde beveiligingsfunctie. Een vingerafdrukscanner, bijvoorbeeld, is niet geïnstalleerd. Acers ProShield beveiligingssoftware is voorgeladen.

De Travelmate wordt geleverd met de gebruikelijke accessoires: Een snelle start poster en garantievoorwaarden. Een USB type C docking station is optioneel verkrijgbaar. Het kan de Travelmate interface verscheidenheid uit te breiden. Het station kost ongeveer 170-180 euro.

De Travelmate het grote onderhoud doorgeefluik maakt gemakkelijk toegang tot de twee werkgeheugen banken, SSD en HDD. Aldus vervangt deze componenten zal geen probleem zijn. De behuizing moet worden geopend om de andere hardware, zoals het reinigen van de ventilator of de batterij is vervangen.Accu HP Compaq 6710b .

Verdienstelijk, Acer heeft een garantie van drie jaar op de Travelmate - met inbegrip van een pick-up service. Dat onderscheidt het bedrijf van zijn concurrenten. Bijvoorbeeld, HP ProBook 450 G4 is alleen voorzien van een garantie van een jaar. De Travelmate de garantie periode kan worden verlengd tot 5 jaar voor ongeveer 150 euro.

De licht opgeruwde toetsen van de geïnstalleerde chiclet-toetsenbord hebben een medium drop en een duidelijk drukpunt. De toetsen letters en cijfers zijn hol. De belangrijke weerstand kon een beetje scherper naar onze mening te zijn. Het toetsenbord op de meeste opbrengsten in het centrum bij het typen op. Dit was echter niet storend. In totaal Acer levert een zeer goed toetsenbord dat maakt het ook mogelijk frequent typesessies. Acer heeft niet geïnstalleerd een toetsenbord backlight in de laptop. Dit zou eigenlijk standaard voor een toestel als de Travelmate zijn.

De multitouch ClickPad heeft een oppervlakte van ongeveer 10.6x7.8 cm. Zo biedt voldoende ruimte voor gesture control. De verschillende gebaren kan worden in- en uitgeschakeld individueel in het configuratiemenu. slanke oppervlak van de pad is niet de vingers te stoppen glijden. Het pad reageert, zelfs in de hoeken aan ingangen. Het heeft een korte drop en duidelijk drukpunt.
De matte 15,6-inch scherm in de Travelmate heeft een native resolutie van 1920x1080 pixels. Dit is ook vrijwel al zijn positieve eigenschappen. De helderheid (178 cd / m²) en het contrast (400: 1) zijn veel te laag voor de gevraagde prijs. Een helderheid van 300 cd / m² en het contrast van 1000: 1 zou hier passend zijn. Om de kwaliteit van het scherm hier geïnstalleerd illustreren: Hetzelfde panel wordt gebruikt in de 400 Euro Acer Aspire ES1-533 die we onlangs getest. Tenminste het scherm niet PWM flikkering vertonen. De Travelmate is ook verkrijgbaar met een HD-scherm (1366x768 pixels).
kleurweergave van het scherm is niet erg bevredigend, ook niet. De DeltaE 2000 kleur verschuiving is 9.91 bij levering. Een tarief van minder dan drie zou wenselijk zijn. Bovendien vertoont het scherm een ​​blauwachtige tint. De AdobeRGB en sRGB kleurruimte kan niet worden gereproduceerd. De dekking tarieven zijn 37 procent (AdobeRGB) en 58 procent (sRGB). Accu HP Compaq 6510b .

Acer levert de Travelmate met een kijkhoek afhankelijke TN paneel. Zo is het scherm is niet leesbaar is vanuit elke positie. De laptop is niet echt outdoor geschikt te wijten aan het scherm lage helderheid en een laag contrast.